Nieuwe website

 • Posted on: 3 September 2018
 • By: bart

Het is weer zover, een nieuw schooljaar, niet alleen voor de kinderen maar ook voor zij die cursussen gitaar volgen en de cursus geven.
Omdat er heel wat nieuwe ideeën worden uitgewerkt heb ik een hele reorganisatie moeten uitvoeren op het vlak van web-toepassingen en is er een volledig nieuwe website.
Deze site houdt op te bestaan en wordt vervangen door https://www.esmiltania.be. Vanaf nu wordt hier niets nieuws meer getoond, maar wel op de nieuwe site.

Schooljaar 2017: Inschrijven!

 • Posted on: 25 August 2017
 • By: bart

Het nieuwe schooljaar, 2017-2018, komt eraan, ook bij het TIC-Sint Rembert.
De groepslessen gaan dus ook weer van start. Iedereen is welkom, van beginners tot gevorderden en voor zij die de echt fijne details ook onder de knie willen krijgen: de vervolmaking. In de Folk/Blues/Rock groep zullen we het hebben over de genre-specifieke eigenschappen en technieken. Voor alle duidelijkheid: zowel akoestische als elektrische gitaren en zelfs basgitaren mogen meegebracht worden. In het geval van elektrische gitaren moet je wel zelf een versterker en de nodige kabel(s) mee nemen.

Muzikanten gezocht!

 • Posted on: 27 May 2016
 • By: bart

Ik ben op zoek naar muzikanten! Speel je viool, cello, contrabas, klarinet, ... (vul maar aan) en wil je deze muziek eens proberen te spelen, geef me een seintje. Hier zijn al een paar stukken. Je zou denken.. 'er is toch al muziek?' Ja, maar dit is enkel met virtuele instrumenten gemaakt. Ik wil 'The real thing' :-) .

Muziek en de angst voor theorie

 • Posted on: 7 May 2016
 • By: bart

Zoals blijkt uit mijn website (dat zou toch moeten) geef ik (heel) veel gitaarles. De scholen waarvoor ik werk behoren niet tot het 'officiële' muziekonderwijs, of de 'muziekscholen' zoals we ze in elke gemeente kennen. Je behaalt er geen diploma en het gaat er veel losser of vrijer aan toe. Het klassieke repertoire is er meestal ook geen must en we pakken altijd uit met 'voorkennis notenleer niet vereist'.

Er is nog plaats in de folk-blues-rock groep op donderdagavond om 19u30

 • Posted on: 1 October 2015
 • By: bart


Het nieuwe schooljaar is weer van start gegaan, ook voor de gitaarlessen. In Torhout (TIC-Sint-Rembert) is het alvast zeer goed begonnen met 20 nieuwe beginners. Maar er is goed nieuws, de folk-blues-rock groep is ook weer gestart.
Er is nog plaats! Wie meer wil leren over tokkel technieken, blues-schema's en akkoorden, improvisatietechnieken en typische toonladders, kan zich nog inschrijven.

Workshop Swingende Akkoorden op 08/07/2015

 • Posted on: 31 July 2015
 • By: bart

Deze zomer zitten we duidelijk in de gitaar-workshops. Op 8 juli was er de workshop muziek 'Swingende Akkoorden' voor kinderen bij het JC Tranzit in Kortrijk in samenwerking met Respiro Dell' Arte. Op 17 augustus volgt een tweede workshop. Volgens mijn bronnen is ze wel reeds volzet maar misschien kan je toch nog informeren bij JC Tranzit. Wie weet, misschien komt er onverwachts een plaatsje vrij.

Pages