Workshop Swingende Akkoorden op 08/07/2015

  • Posted on: 31 July 2015
  • By: bart

Deze zomer zitten we duidelijk in de gitaar-workshops. Op 8 juli was er de workshop muziek 'Swingende Akkoorden' voor kinderen bij het JC Tranzit in Kortrijk in samenwerking met Respiro Dell' Arte. Op 17 augustus volgt een tweede workshop. Volgens mijn bronnen is ze wel reeds volzet maar misschien kan je toch nog informeren bij JC Tranzit. Wie weet, misschien komt er onverwachts een plaatsje vrij.

Het was een zeer leuke ervaring waarbij ik, zoals steeds opnieuw, versteld stond van hoe snel kinderen hun weg vinden met muziek en de gitaar. Het is natuurlijk niet mogelijk om in enkele uren van nul tot een volwaardige gitarist te groeien, maar de bedoeling van de workshop was zeker geslaagd: een eerste kennismaking met de gitaar.

Uiteraard is het onmogelijk om veel muziek in één les aan absolute beginners te aan te leren. De vingers doen bijvoorbeeld wel eens pijn na een eerste les. Maar de weg ernaartoe en een eerste kennismaking met het spelen van populaire muziek kan wel getoond worden. Dit gebeurt op basis van akkoorden. Op deze manier horen ze ook meteen een redelijk resultaat en wordt het leuk! Daar draait het volgens mij nog steeds om. Muziek moet leuk zijn.

Hierbij dan ook een aantal foto's die ik van het JC Tranzit mocht gebruiken om op mijn website te zetten. Ze zijn ook op hun facebookpagina terug te vinden.