Het verhaal

Waar gaat het verhaal over?

Meestal begin ik met uit te leggen dat het over elfen, feeën, kabouters, trollen, tovenaars, heksen en magie gaat. Het resultaat is dat men meestal meteen ongeïnteresseerd de andere kant uitkijkt.
Eigenlijk is het niet waar dat het over gefantaseerde wezens gaat. Het gaat over individuen, over gevoelens, conflict, gedachten, strijd, geloof, het gaat met andere woorden over ons, mensen.

Het begint met de verjaardag van de elf Sjarn. Ze is jong, vrolijk, mooi en is klaar om het overgangsjaar naar haar volwassenheid te beginnen, haar Mèlorcyst. Maar ook dan, net op deze dag, slaat het noodlot toe. Het Vuur van Mondul valt genadeloos het woud Fangr aan. Gelukkig kan ze op dat moment veilig schuilen in een grot onder de rotsen. Haar moeder en broer overleven de bosbrand niet.

Alleen gelaten, radeloos en vol ongeloof ziet ze haar onbezorgde toekomst letterlijk in rook opgaan. Haar jeugd is mee in de vlammen verdwenen. Gelukkig blijkt haar vader er nog te zijn. Yolyndus, de plaatsvervanger van de vermiste Koning Suldar II, vindt haar terug. Hij worstelt met zijn verantwoordelijkheden als leider van de elfen, die in conflict lijken te komen met zijn taak als vader.

Dit verhaal gaat van start met de avonturen van Sjarn na de aanval van het Vuur van Mondul. Het gaat over de vraag hoeveel zij en haar vrienden bereid zijn op te offeren om een droom levend te houden. Het gaat over omgaan met het verlies van je verleden en het strijden voor een eigen toekomst waarbij je eigen wensen en dromen in conflict komen met wat het lot voor je lijkt te bepalen.