Muzikanten gezocht!

  • Posted on: 27 May 2016
  • By: bart

Ik ben op zoek naar muzikanten! Speel je viool, cello, contrabas, klarinet, ... (vul maar aan) en wil je deze muziek eens proberen te spelen, geef me een seintje. Hier zijn al een paar stukken. Je zou denken.. 'er is toch al muziek?' Ja, maar dit is enkel met virtuele instrumenten gemaakt. Ik wil 'The real thing' :-) .

Ik werk namelijk (veel) met virtuele instrumenten. Dat zijn geen synthesizers, het is een systeem waarbij 'samples' van echte instrumenten gebruikt worden. De violist speelt een do (c), dit wordt opgenomen en wanneer ik een toets indruk, krijg ik dezelfde do te horen. Wanneer alle noten zijn ingespeeld, kan ik hiermee deze volgens de partituur of 'sequencer' laten afspelen en verkrijg ik een melodie (een heel eenvoudige uitleg, maar dat is de basis).

Maar dit heeft zo zijn beperkingen. Ten eerste, het is moeilijk het toch natuurlijk te doen klinken. Ten tweede, zo mis ik de interpretatie van een muzikant. En ten derde, soms klinkt de opname van die noot niet zoals ik had gewenst.

Ik zou ook graag met de muzikanten spreken om te begrijpen welke stukken er moeilijk zouden zijn om te spelen, of welke juist te gemakkelijk. Ik speel gitaar, basgitaar en piano, dus ik weet niet uit ervaring welke technieken er kunnen gebruikt worden in bijvoorbeeld het vioolspel. Dit inzicht verkrijg je niet door te werken met virtuele instrumenten.

Daarom zoek ik mensen die het zien zitten om muziek in te spelen. Wil je het eens proberen, al was het maar als uitdaging, of om ervaring op te doen, geef me een seintje langs m'n contact-pagina. Kan je zelf iets opnemen? Ga ervoor, laat het me weten!